Wednesday, August 8, 2007

Kotitekoinen viili / Hemlagad fil


Helppoa ja niin hyvää!

Valmistukseen tarvitset viiliä ja maitoa.Viili tehdään annoksina, joten tarvitset pieniä annoskulhoja. Jokaiseen kulhoon laitat ruokalusikallisen viiliä. Päälle kaadat noin 2 dl maitoa, tavallinen rasvatonkin käy. Sekoita. Peitä pienellä lautasella ja jätä huoneenlämpöön noin 18-20 tunniksi. Vuorokauden jälkeen seos on muuttunut kiinteäksi ja viili on valmis. Tarjoile sokerin ja kanelin tai marjojen ja hunajan kanssa.


Lätt och så gott!

Ingredienser du behöver är fil och mjölk.Filen görs i färdiga portioner, så du behöver små portionsskålar. Sätt en matsked fil i varje skål. Tillsätt 2 dl mjölk, det går bra med vanlig fettfri. Blanda om. Täck over med ett litet fat och låt stå i rumstemperatur ca 18-20 timmar. Servera med socker och kanel eller bär och honung.

No comments: