Tuesday, September 4, 2007

Rapujuhlien aikaan / Kräftskivetider


Rapujuhlien aikaan - ravunpyrstösalaatti

Marinoi ravunpyrstöt tai katkaravut vähintään pari tuntia. Marinaadin sekoitat tilkasta punaviinietikasta, oliiviöljystä, chilijauheesta ja noin puolesta desilitrasta sokerista. Sekoita hyvin. Lisää sokeria jos viinietikka tuntuu liian voimakkaalta. Laita saalaatinlehtiä, auringonkuivattuja tomaatteja, chevrejuustoa ja marinoidut ravunpyrstöt isolle tarjoilulautaselle. Tarjoile ja nauti!


Sallad i kräftskivetider

Marinera kräftstjärtar eller räkor åtminstone ett par timmar. Marinaden består av en liten skvätt rödvinsvinäger, olivolja, chilipulver och ungefär en halv dl socker. Blanda väl. Smaka av. Lägg till socker om vinägern känns för tydligt. Placera salladsblad, soltorkade tomater, chevreost och de marinerade kräftstjärtarna på ett stort serveringsfat. Servera och njut!




1 comment:

Anonymous said...

Hej! Ja tyvärr blev det inget besök i sysilax, vädret var lite dåligt, så de beslöt att ha namnfesten i pargas istället. Men nästa gång kanske....