Sunday, April 15, 2007

Jobb och "jobb"

Någon kanske undrade varför jag tidigare skrev att jag börjat ett nytt "jobb". Åtminstone i teorin sköter jag butiken på deltid, fast i praktiken använder jag nog en stor del av dygnets timmar till den. T. om. i sömnen får jag idéer om hur jag skall utveckla den vidare. Dethär är precis så roligt som jag trodde, om inte roligare! Dessutom måste jag ännu en tid vänja mig vid tanken att jobb och nöje faktiskt är samma sak!

3 comments:

Mina prylar said...

Jag är liten nyfiken och undrar hur du fick iden med att öppna VV, är det nåt du planerat, drömt om länge? Visste du genast vad du ville sälja?
Vad det svårt att starta upp en shop på nätet?
Jag frågar dej, för jag har själv gått o funderat i banorna att öppna en webbshop, men än så är det bara en dröm jag har....jobbar som egenföretagare annars när jag inte är vårdledig. Va roligt att VV ger dej mycket insiration! Nu ska jag ut i värmen igen, ha en bra dag!

Lena said...

Hej! Jo, visst hade jag drömt och planerat länge. Så i höstas bestämde jag att det får vara nog planerat och började förverkliga idén. Att det skulle bli inredning i villastil hade jag klart för mig från början, svårare var det att hitta lämpliga leverantörer. Och konkurrensen är stenhård, sen jag grundade företaget i höstas har det dykt upp en massa nya nätbutiker i branschen. Jag blev också nyfiken - vad är det för företag du har då, och vad har du tänkt dig för nätbutik?

Mina prylar said...

Hej och tack för dina svar!Jag är kosmetolog och har egen salong. Så det här med estetik är lite yrkesskada i mitt fall.:)Webbshop är som sagt ngt jag funderat på, inte sååå allvarligt, men tanken finns, och då främst olika inredningsartiklar. Men som du säger och så har jag också förstått att branschen är stenhård och det kommer nya hela tiden.Sen har jag också funderat på att sälja ngt mer inom "mitt" område men kosmetikbranschen är också tuff och man ska punga ut med hutlösa summor!Så jag nöjer mej med att blogga nu istället, he he.Håller dessutom på att söka ny lokal till salongen och planerar inför jobbstarten som troligtvis blir till hösten. Har mycket att planera,och så känns det som om jag kommit ifrån jobbet då jag varit hemma nu i snart tre år....Huh blev långt inlägg det här!