Thursday, April 8, 2010

Väriä ja harmoniaa Färg och harmoni



Muuten niin vaaleasta kodistamme löytyy muutama väripilkkukin. Vaaleankeltainen valaisimen jalka on hankinta edelliseen kotiimme, 90-luvun loppupuolella. Vanha, lapsuudenkodistani saatu kaunis vaaleansininen maljakko on vähintään 50 vuotta vanha. Vanha pöytä on ostettu nykyiseen kotiimme vanhantavarankaupasta ja on 1800-luvun loppupuolelta. Mielenkiintoista, miten tällaisista, niin erilaisista tavaroista voi tulla niin harmooninen kokonaisuus.



Vårt i övrigt så ljusa hem piggas upp av några färgklickar. Den ljusgula, runda lampfoten lyste upp också i vårt förra hem och är från slutet av 90-talet. Den vackra, gamla vasen har jag fått från mitt barndomshem och den är åtminstone 50 år gammal. Det gamla träbordet har vi skaffat till vårt nuvarande hem, från en affär som sålde gamla möbler, och det är från slutet av 1800-talet. Sådana här föremål gör ett hem personligt och det är fascinerande hur dessa udda föremål tillsammans bildar en så harmonisk helhet!

Kaunista kevätviikkoa kaikille,

En vacker vårvecka önskar jag er,

/Lena

6 comments:

Anne said...

Hei Leena-
aarteita arvokkaita. Kyyllä vaalaankin kotiin tarvitsee pienen värin, ainakin ajoittain ja varsinkin näin keväällä... ;)ja nämä ovat oivat parit vaaleaan sisustukseen. Pidän tuosta vaalean sinisestä, näyttää turkoosilta mutta kaunis on joka tapauksessa, valaisin on kui desing-valasin,,lineekin :) En tunne kovinkaan hyvin desing-valaisimia mutta opettelen ja varsinkin kun on ruvannenut kiinnostamaan. Mukavaa alkanutta kevättä, lumi suli, lumi suli...en muista pidemmälle ;) t. Anne

Kamomilla said...

jag har en liknande blomvas som jag köpt på loppis. Den är jag jätteförjust i! :)

Catharina said...

oj vilken vacker helhet, verkligen lyckat!

Lena said...

Anne: Kiitos! Maljakko on sellainen munankuoren vaaleansininen, juuri sen sävyinen mistä pidän :) Kiva jos valaisin näyttää designilta, muistaakseni se maksoi 129 markkaa silloin aikoinaan ja se on Kodin Anttilasta, tuntui silloin kalliilta, mutta enpä usko, että reilulla 20 eurolla tuollaista saa nyt;). Niitä löytyi silloin beigenä, ruskeana ja juuri keltaisena. Ja monenmonta kerta olen harmitellut, että valittiin tuo keltainen. Mutta nyt, nyt se tuntuukin juuri oikealta!

Kamomilla Jo,jag har sett din vas på en av dina bilder, den är faktiskt så gott som likadan!

Catharina Tack! ibland faller bitarna på plats!

Louise said...

Vasen är väldigt vacker - både till form och färg! Skön helg!

Niina K said...

Ihana maljakko! Lamppu ja maljakko sopivat hyvin yhteen koska ainakin minusta niissä on sama pehmeä lempeä sävy.