Wednesday, November 17, 2010

Montako yötä jouluun... Hur många nätter är det till jul...

Monessa lapsiperheessä alkaa kohta laskeminen - montako yötä jouluun? Adventinaika on pian täällä ja on aika ottaa esiin joulukalenterit. Niitä onkin monenmoista sorttia ja ikisuosikki on kai suklaakalenteri. Meidän perheessä on suuressa suosiossa myös satujoulukalenteri. Joka ilta lapset saavat avata pienen pussukan, poimia sieltä lapun jossa on joulusadun tai runon nimi jonka heille sitten luen. Jouluaikana nämä rauhalliset hetket tekevät hyvää niin lapsille kuin äidillekin. 24 pientä lukuhetkeä jotka jäävät joulumuistoihin... Ja tämä on myös ilmainen ja ekologinen joulukalenteri!

Mikä on teidän paras joulukalenteri? Arvon kaikkien vastaajien kesken tällaisen valkoisen, pellavaisen joulukalenterin! Ja aikaa on 28.11. asti! Onnea!



I många barnfamiljer börjar snart nedräkningen - hur många nätter är det till jul? Adventstiden närmar sig och det börjar vara dags att plocka fram julkalendrarna. Sådana finns det många sorter av och en storfavorit är väl chokladjulkalendern. Hos oss gillar barnen också vår sagojulkalender. Varje kväll får barnen öppna en liten påse där de hittar en lapp med namnet på en julbok eller dikt som jag sedan läser för dem. Dessa läsestunder gör gott för såväl mamma som barn tiden före jul. 24 små läsestunder som blir fina små julminnen... Och detta är helt gratis och ekologiskt dessutom!

Hurdan är er favoritjulkalender? Bland alla som svarat före 28.11. lottar jag ut en julkalender i vitt linne, som lämpar sig väl för detta ändamål! Lycka till!

15 comments:

Marie Elisabeth said...

Miten kiva että päivitit <3 Kaunis toteutus joulukalenterista! Nuo kauniit hetket jää varmasti muistojen lokeroihin lapsillasi.

Mielelläni osallistun arpajaisiin!

Rauhallisia ja kauniita joulunodotus hetkiä sinulle ja perheellesi <3

Flickan på landet said...

Tack för tipset!Din julkalender låter ju super =)Tror jag ska köra på en sån variant i år!!
Själv brukar jag alltid ha en virkad julstrumpa som det hänger små paket i...ifjol fick sonen en ritning på en legotraktor den första december. Varje dag fick han en bit att bygga och 24 dec var traktorn klar. Den var uppskattad =)

Kamomilla said...

Enkelt och vackert!
Min variant kommer i bloggen om ett tag.
Ha det gott!

Niina K said...

Voi jukra, meidän paras joulukalenteri. Viimevuosina on meillä joulukalenterit ollu vähän mitä sattuu, mutta viimevuotinen possukalenteri on ollu kyllä se paras. Siihen olis tarkoitus nyt täksi jouluksi kirjoitella uusia juttuja ja pieniä lahjoja. Meillä on tyttökin tykänny siitä ihan hirmusti. Tuosta iltasadun lukemisesta tulee aina mieleen oma lapsuus ja se kuinka äiti aina nukkui kesken mestaritontun seikkailujen lukemisen. :)

Marianne said...

Kiva joulukalenteri teillä. Aika ja yheiset hetket ovat ihan parasta!
Meillä ei kalenteria ole ollenkaan(ei ole lapsia), tosin muistelin millaisia kelentereita itselläni oli pienenä. Mukavia muistoja tuli mieleen :) Hmm. ties vaikka laittaisin tänävuonna kalenterin :)

Mukavia joulunodotus hetkiä sinulle ja perheellesi !

-T said...

Liekö olen ensimmäistä kertaa täällä :)
Useana vuonna meillä lapset toivoovat äidin tekemää joulukalenteria. Niinpä tänäkin vuonna on jälleen pienien juttujen etsiminen ja suunnitteleminen. Sujautan ne kototekoisiin joulusukkiin. Parhaat joulukalenterit kuitenkin lienee lasten itsensä tekemät kuvakalenterit. Tekeevät paperille 24 luukkua ja alempaan paperiin piirtävät luukkujen kohdille kuvat :)

Teija said...

Meillä Oskarilla on käytössä jo viidettä vuotta "pussukkakalenteri", jonka siskoni on hänelle ommellut. Köydessä roikkuu 24 juuttikankaasta ommeltua pientä pussia, joihin tonttu on jättänyt yllätyksen. :)

maano said...

minäkin kokeilen onnea

Anu said...

Onpa mukava kalenteri teillä, tuosta jää varmasti lapsille ihanat muistot :)

Oma lempijoulukalnteri lapsuudestani oli kimaltava enkelikalenteri, se taitaa vielä olla tallella äidillä jossain. Se oli niin hieno, että sen luukkuja ei voinut avata ;)

Ihana arpajaispalkinto, osallistun ilomielin :)

taburetti said...

Tulin blogiisi vastavierailulle ja vau kuinka kauniin joulukalenterin arvonta täällä onkaan...
siis mielelläni olen mukana!!

Ihanaa joulun alus aikaa!!
Jaana+

Louise said...

Din/Er julkalender tilltalar mig verkligen. Jag bestämde mig på stående fot för att ha en likadan i min skolklass :) En ny julberättelse för varje dag. Vår tös, 13 år, har haft paketkalender som jag också som liten men i år sa hon att hon nöjer sig med en kinderkalender... Inte så kul men...kanske jag gör nån rolig nedräkning i alla fall för hela familjen. man blir ju litet som ett barn själv när det blir jul :)

-tiina- said...

Ihana kalenteri, ja muistoja tuollaisesta jää :) Lapset jo kotona kyseli, mikä kalenteri tänä vuonna meillä! Mukana arvonnassa olen :)

Tiina said...

Meillä on tytöillä nyt viimein molemmilla Mailegin nisset, toisen ostin viime jouluksi ja toiselle nyt tänä syksynä.
odottavat varmaan sinne jotain yllätyksiä. ;)
Itselläni ei ole mitään, kun pyydettiin niin möin oman itse tekemäni suuren adventtienkelin ja nyt en kipeällä jalalla jaksa itselle ommella uutta.
Täytyy ostaa varmaan suklainen uusi.

Tiina said...

Ja niin... mukana siis arvonassa. :)

Catharina said...

Oj vilken härlig idé! Vår favoritjulkalender fick dottern av sin gudmor. Den är gjord av säckväv men jultomten av filttyg och med 24 små ringar sydda fast i den. Det blir alltså 24 paket i ringarna - de små paketen innehåller allt från tandborste och nya strumpor till godis, glansbilder och små leksaker. Den kan man återvända jul efter jul och hitta på innehåll enligt ålder och behov :)