Thursday, April 24, 2008

Adirondacktuoli / Adirondackstolen


Viikonloppuna tuli sitten pihaa siivottua ja ulkokalusteet otettua esiin!

Lempparituolini on valkoinen Adirondack-tuoli, joka on amerikkalainen klassikko. Sillä on myös mielenkiintoinen tarina... Sen juuret ovat Westportissa Adirondack-vuorten lähellä New Yorkin osavaltiossa jossa Thomas Lee vietti lomaa 22 henkisen perheensä kanssa 1900-luvun alussa. Perheen suuren koon takia ulkokalusteita tarvittiin lisää ja perheenisä ryhtyi tuumasta toimeen. Oli vuosi 1903 kun hän suunnitteli ja teki ensimmäiset tuolit, jokainen tuoli 11 puunkappaleesta, perheensä koekäyttöön. Tunnusomaista sille on leveät käsinojat, jonka ansiosta erillistä pöytää ei tarvita juomalasia varten.

Nykyisin tästä jo yli 100-vuotiaasta kauniista ja käytännöllisestä tuolista on tullut klassikko ja sitä myydään ympäri maailmaa.

Förra veckoslutet hade vi storstädning i trädgården och tog fram en del av trädgårdsmöblerna.

Min favorit är den vita Adirondackstolen som är en amerikansk klassiker. Den har dessutom en intressant historia... I början av 1900-talet tillbringade Thomas Lee och hans familj sin semester i Westport som är belägen vid Adirondackbergen i delstaten New York. Familjen bestod av inte mindre än 22 medlemmar och som man kan förstå rådde det brist på trädgårdsmöbler. Så Thomas Lee kavlade upp skjortärmarna och satte igång att bygga enkla stolar åt sin familj. Varje stol gjorde han av 11 bitar trä. Det som gör stolen kännspak och praktisk är att den har breda armstöd som är gjorda för att placera dricksglaset på.

Idag är denna drygt 100-åriga vackra och praktiska möbel en klassiker som säljs över hela världen.

4 comments:

Kamomilla said...

Såna står på min önskelista... De är så klassiskt snygga!

Flickan på landet said...

Jättevacker stol. De står också på min önskelista :-)

Ha en skön helg ♥

Sarppa said...

Nuo tuolit on kyllä todella ihanat..

Villa Vaalea said...

Hei! Taitaakin olla ensi visiittini hienoon blogiisi.

Täällä on saaristolaiselämää parhaimmillaan, tulen varmasti uudelleenkin!