Wednesday, March 17, 2010

Kahvia! Kaffe!

En juo suuria määriä kahvia mutta päivän haluan aina aloittaa maitokahvimukillisella. Nykyinen kahvinkeitin on 1990-luvun alkupuolelta ja on jo parhaat kuppinsa keittänyt. Mutta ei ole kovin helppoa löytää hyvännäköistä kahvinkeitintä. Moccamaster on kehuttu paljon eikä se nyt hassumman näköinen olekaan joten olen vähän kallistumassa sellaiseen. Väri voisi olla tämä mattakulta



Jag dricker inte stora mängder kaffe men dagen vill jag alltid börja med en mugg mjölkkaffe. Vår nuvarande kaffekokare är från början av 1990-talet och börjar nu säga upp kontraktet. Men usch vad det är svårt att hitta en snygg kaffekokare! Moccamaster sägs vara bra och den ser ju inte helt tokig ut heller. Vad sägs om den i matt guld?

Toinen vaihtoehtoni on sitten tämä Russell Hobbs keitin. Merkki ei sano minulle mitään mutta ulkonäkö miellyttää silmää. Onko jollain kokemuksia tästä? Millaista kahvia se keittää, onko helppokäyttöinen ja helppo pitää puhtaana?



Mitt andra alternativ är denna Russell Hobbs kokare. Märket säger mig inget men den ser rätt så snygg ut. Finns det någon som har prövat? Hurudant kaffe kokar den? Är den lätt att hålla ren och att använda?

Molemmat ovat tilattavissa täältä
Båda finns att beställa här
http://www.gigantti.fi


Aurinkoista päivän jatkoa!
Solig fortsättning på dagen!

/Lena

6 comments:

Sanna said...

Meillä oli aiemmin Krupsin kahvinkeitin, joka keitti mielestäni äärettömän hyvää kahvia aiemman halpismallin sijaan. Vaihdoin kuitenkin mokkamasteriin ja en ole tuota vaihtoa katunut, joten masteria voin ainakin suositella.

Tuo alempi kahvinkeitin on kyllä äärettömän hieno. :)

Teija said...

Moccamaster on hyvä sijoitus mielestäni. Meillä ollut se 2003 lähtien, ja edelleen ihan kuin uusi. (kotona grafiitinharmaa, mökille hankittiin viime kesänä valkoisena)

Vaikka kaiketi maailmalta paljon muitakin hyviä keittimiä löytyy :)

Tarleena said...

Kannatan ehdottomasti Moccamasteria! Sain jouluna uuden, ferrarinpunaisen keittimen entisen hopeanvärisen tilalle, ja tykkään edelleen. Uusissa moccamastereissa on myös ajastin, jolloin keitin menee itsestään pois päältä kun kaksi tuntia on kulunut, ja se on vähän kaksipiippuinen juttu. Itse en laita kahvia termariin keitettyäni sen, vaan tykkään pitää sitä pannussa, ja tuntuu että keitin napsahtelee pois päältä liian pian... Muuten ei ole mitään moittimista. Ja onhan tuo ajastin sinällään hyvä, että ei tarvitse miettiä jäikö keitin päälle, kun poistuu kotoa.

Iloista päivän jatkoa!

Heta said...

Tuosta toisesta keittimestä en tiedä mutta Moccamaster on ainakin ollut tosi hyvä. Suosittelen!

Milana said...

Meillä on Moccamasteri, sellainen cd-malli, eli pyöreää muotoilua. Mutta ihastuin tuohon alemman kuvan keittimeen, voinko noin kaunista kahvinkeitintä ollakaan!!!!! Silmä lepää, joten vaikka kahvi olisi heikompaakin, niin ei sitä ehdi huomata ;)

Niina K said...

Moccamaster on kyllä hyvä, meidän mumppalassa on sellainen. Keittää melko aromikasta kahvia joten hyppäys tavallisesta masteriin voi aluksi tuntua kahvin voimakkuudessa. :) Masterin pannu on toimiva, siitä on helppo kaataa jne.. Se kannu asia onkin se mihin kannattaa kiinnittää huomiota, eli onko kovin muotoiltu (esim kapea kaulaosa ja pieni nokka=varmasti lirittää aina vähän pöydälle kaadettaessa) Miltä tuntuu kädessä, entä puhdistus ja tottakai mikä tärkeintä kannattaa aina kysyä minkälainen on kannun rikkimennessä uuden saanti mahdollisuus ja paljonko sellainen maksaa.

Yhden huomion olen tehnyt: keitinten levyn kesto/kuluminen on suoraan verrannollinen keittimen kestoikään.
Nyt meillä on OBH Nordican musta king of koffee ja se vieraiden mukaan keittää hyvää kahvia ja on toiminutkin ihan hyvin. On aika paljon moccamasterin tapainen.

Aiemmin meillä oli brauni ja oli ihan hyvä sekin kunnes alkoi lirittää säiliöstä vettä pöydälle.